Robotic Process Automation

Home / Services / Robotic Process Automation

RPA – Robotic Process Automation

Lad smarte software robotter overtage de trivielle administrative opgaver og opnå store besparelser og gladere medarbejdere. Efter sigende er RPA “det nye sort”.

 

Få software robotter til at tage de trivielle opgaver

robothandkeyboardHvad robotter har gjort i mange år for industrien, er for alvor ved at ske på kontorgangen for administrative arbejdsgange også. Alt peger på, at software robotter kommer til at tage sig af de “kedelige” og gentagne opgaver i fremtiden.

Men er det ikke også ganske godt? For så bliver der mere tid til at os mennesker kan tage os af de opgaver der faktisk kræver et menneske. Ville det ikke være rart hvis der generelt var bedre tid til at levere en højere kvalitet, hvis der var overskud til at tage flere opgaver ind, hvis kundeservice havde tid til at tage sig af en sag mere, hvis sælgerne kunne ringe til en kunde mere eller hvis marketing kunne slå en nyhed eller to mere op på de sociale medier?

 

Læs mere her om vores RPA Konsulentydelser

 

Eksempel fra det virkelige liv

En offentlig virksomhed servicerer en række andre offentlige virksomheder som et “shared service center”. En person rekvirerer via e-mail en kontrolrapport over aktiver. En controller hos den centrale service, læser denne mail på et tidspunkt i løbet af dagen og logger ind i Navision for at trække en række rapporter manuelt. Hver rapport gemmes lokal som regneark. Til sidst kopieres data fra de gemte regneark ind i et nyt stort regneark, hvor der udføres en række kontroller. Herefter sendes det endelige resultat retur til rekvirenten. Denne arbejdsgang tager et sted mellem 25 og 35 minutter at udføre manuelt.

 

En software robot blev “undervist” i at udføre samme opgave. Robotten var så smart at den selv kunne modtage e-mails fra rekvirenter, logge ind i Navision, trække rapporter, gemme regneark, kopiere regneark til nyt regneark, udføre kontrollerne og sende mail tilbage med slutresultatet til rekvirenterne. Robotten brugte ca. 4 minutter på opgaven. Den primære årsag til at robotten var “så” lang tid om arbejdet, var at Navision ikke kunne svare hurtigere, og Robotten derfor ofte måtte vente på Navision var klar. Det er også værd at nævne at robotten gik i gang med arbejdet kort efter e-mailen fra rekvirenten ankom. Den skulle ikke vente til senere på dagen hvor den havde tid.

 

Det gode eksempel

Ovenstående er bare ét eksempel på hvordan en software robot kunne overtage en hidtil manuel og halvtung arbejdsgang og samtidig levere en bedre og hurtigere servie til kunden. Controlleren slap for den kedelige opgave, og kunne bruge sine kræfter på at udføre andre og vigtigere opgaver.

 

Quick’n’dirty ?!

Nogle vil mene at der er tale om en såkaldt “Quick and dirty” – Altså en hurtig og knapt så elegant løsning.

 

Men en løsning var det! Den mere elegante løsning kunne være at få udviklet en funktion i Navision til at gøre det samme, og undervise rekvirenterne i selv at gå ind i Navision og trække rapporterne. Men, det er ofte bare ikke sådan verden ser ud.

 

Hvad ville det koste at få udviklet funktionen i Navision? Hvor lang tids planlægning ville det kræve? Hvor hurtigt ville løsningen blive lavet? Hvad ville de ekstra licenser til Navision koste – og vil det overhovedet være muligt for rekvirenterne at logge ind i Navision, da de ikke deler samme netværk. Hvad vil IT-afdelingens svar være?

 

Kort sagt ville det både være dyrt og besværligt (hvis ikke umuligt), at få lavet den løsning på den “rigtige” måde. Så nu kunne man godt fristes til at sige at løsningen med robotten der lærte at gøre det samme arbejde som en person, i virkeligheden var ret elegant. Og ikke mindst meget hurtigere OG billigere!

 

 

Læs mere her om vores RPA Konsulentydelser

 

Ring på 25 11 10 06 eller skriv til info@frays.net og hør nærmere om hvordan software robotter måske kan gøre en forskel, på flere måder, i din virksomhed også!